LUMISS Wave & wave mini review!

LUMISS Wave & wave mini review!

Hoe mooi zijn deze krultangen? Het is leuk om 'normale' krullen te maken, maar een andere soort krul is altijd leuk om te proberen! Met deze krultangen maak je wavey krullen, een soort slag in je haren. Er zijn 2 verschillende maten die ook zorgen voor 2 verschillende maten krullen. De Wave maakt namelijk wat grovere krullen en heeft een diameter van 32 mm. De Wave mini is daar in tegen wat kleiner en zorgt ook voor wat kleinere/normale slag, deze heeft een diameter van 25 mm.

Wat zit er in de doos?
Deze krultangen worden beide geleverd in een rechthoekige doos. Deze dozen bevatten beide:

 • Krultang (met snoer)
 • Beschermingshandschoen
 • Instructieboekje
 • Siliconen matje (om de krultang op te leggen wanneer hij nog te warm is)
 • Puntkam

 

Feitjes!

 • Geschikt voor ieder haartype
 • Voorzien van anti-slip handvat
 • Warmt supersnel op in 1 minuut
 • In korte tijd mooie ‘waves’
 • Temperatuur is zelf in te stellen tussen de 80-210 °C

Temperatuur
Bij deze krultangen kun je zelf gemakkelijk de temperatuur instellen. Deze variëren van 80 °C tot 210 °C. Hierdoor kan je zelf een beetje spelen met de juiste temperatuur vinden, specifiek voor jou haar(type). Om een beetje een richtlijn te krijgen:

 • 140-180°C: voor dun en fijn haar
 • 180-210°C: voor normaal haar
 • 210-230°C: voor normaal tot dik haar

Houd wel in de gaten dat de maximale temperatuur 210 °C is!

Hoe gebruik je deze krultangen?

 1. Sluit het apparaat aan op het stopcontact en houd de aan/uitschakelaar 2-3 seconden ingedrukt. Hierdoor gaat het apparaat aan.
 2. Stel vervolgens de gewenste temperatuur in door middel van de pijltjes.
 3. Wacht totdat de krultang is opgewarmd. Wanneer dit een wat lagere temperatuur is, merk je al snel dat hij supersnel is opgewarmd.
 4. Verdeel je haar in verschillende delen, hierdoor pakken de krullen beter!
 5. Pak telkens een pluk haar (kijk zelf welke grootte voor jou het beste werkt!) en begin met krullen!
 6. Je zet de tang als het waren in je haar door de tang te openen. Klem je haar ertussen en wacht 5-10 seconden. Haal vervolgens de tang eruit en je ziet een mooi wavey effect ontstaan! Heb je wat langer haar? Pak dan (van dezelfde pluk) een stuk haar daaronder en herhaal het krulproces. Nadat deze krullen zijn gemaakt, zie je dat de pluk een heel mooi en vol wavey effect heeft gekregen!
 7. Ga zo door totdat je je hele haar hebt gekruld! En tadaa je hebt mooie wavey krullen!

Deze krultangen bevatten 6x de hoeveelheid van negatieve ionen dan een normale krultang. Dit zorgt ervoor dat je haar minder pluizig wordt wanneer het blootgesteld wordt aan hitte.

Deze krultangen geven je een beetje de beachy look. Door er meer een (grove) slag in te maken, heb je niet echt aanwezig krullen maar een mooie slag in je haar.

 

Resultaten met de LUMISS Wave
Deze krultang levert echt meer de grove slag. Je kunt grotere plukken haar in één keer pakken waardoor je nét iets sneller klaar bent dan met de wave mini. Deze krullen geven mij echt een beetje die beachy look, een echte slag. Deze krullen zijn niet te opvallend en zijn ook mooi om elke dag te dragen!

Resultaten met de LUMISS Wave mini
Met de Wave mini maak je meer de wafelachtige krullen. Je hebt meer kleine krulletjes en je bent ietsjes langer bezig dan met de wave. Ik vind zelf persoonlijk deze krullen mooier dan die van de wave. Ze vallen net iets meer op en zijn wat 'aparter'.  

Eindoordeel!
Ik ben echt blij met deze krultangen! Ze werken allebei goed en het systeem is ook erg fijn om te gebruiken! Je verbrand ook minder snel je handen dan bij een krultang waar je zelf je haar 'omheen moet wikkelen'. 

Ik merk dat ik sneller deze krultang pak dan de sublime pro als ik even snel krullen wil maken. Deze krullen zijn wat minder heftig en zo dus ook wat 'gemakkelijker' om te dragen (vind ik persoonlijk)! Het zijn hele fijne krultangen in gebruik, alleen is het wanneer je bij jezelf krullen wil maken, echt even oefenen hoe je de tang dan het beste kan gebruiken. Maar oefening baart kunst! 

Terug naar blog