5 Perfecte Looks Met Krullen

5 Perfecte Looks Met Krullen

Droom jij van een volle bos krullen net zoals Beyoncé of Kylie Jenner? Of ga jij juist voor een grove slag waarmee beautyicoon Blake Lively veelvuldig op de rode loper wordt gespot?

Leer krullen maken als een pro! Wij delen 5 verschillende looks met krullen die je in een handomdraai maakt. De enige haarstylingtool die je hiervoor nodig hebt, heeft waarschijnlijk al een prominente plek verworven in je slaap- of badkamer: de krultang.

 

VEELZIJDIGE KRUL

Krullen zijn speels, flirty en geven je lokken direct meer volume. Niet gek dat het een favoriete look is voor feestjes, een belangrijke presentatie of romantische date. Je kunt met krullen bovendien eindeloos variëren en zo een look creëren die past bij iedere gelegenheid en outfit. Van speelse beachy waves tot een chique curly bun. Wil je zelf krullen maken? Bekijk dan onze tips!

TIPS VOOR HET MAKEN VAN KRULLEN

Voordat je aan de slag gaat met borstels, haarclips en een hete krultang willen we je nog wat handige tips meegeven. Zo zorg je ervoor dat je straks met gemak een stralende bos krullen maakt!

Tip 1: Wanneer je jouw haar gaat krullen is het belangrijk om altijd te beginnen op de laagst mogelijke temperatuurstand. Wanneer je merkt dat je haar niet voldoende reageert op de krultang, kun je voor een hogere temperatuur kiezen. Zo weet je zeker dat je jouw stylingtool niet te heet gebruikt!

Tip 2: Krullen zijn speels en niet stuk voor stuk perfect hetzelfde. Varieer in de dikte van de lokken óf wissel krultangen met twee verschillende diameters af. Je kunt bijvoorbeeld variëren met krultangen in diameters van 19 mm tot 38 mm.

Tip 3: Voor je begint is het belangrijk dat je haar droog en goed doorkamt is. Is je haar iets vettig? Dan is het prettig je haar eerst te wassen en aan de lucht te laten drogen. Of je kunt een lekkere droogshampoo gebruiken, zo kun je bovenop ook nog wat extra volume creëren.


Tip 4: Bescherm je haar door vooraf een heat protecting spray of mouse te gebruiken. Zo weet je zeker dat je jouw haar niet beschadigd wanneer je met je hete krultang aan de slag gaat.


Tip 5: Ben je nog niet bekend met het maken van krullen met krultang? Bekijk dan deze video om het in een oogopslag duidelijk te maken!

 

 

LOOK 1: BEACHY WAVES

Grove natuurlijke krullen, alsof je net van het strand komt. Wie wil dat nou niet? Met de juiste krultang hebben jouw lokken helemaal geen vitamin sea nodig om de deur uit te gaan met jaloersmakende beachy waves. Voor een extra natuurlijke look kun je kiezen voor een ovale krultang. Wij leggen stap-voor-stap uit hoe je zelf deze look kunt creëren:

 1. Begin met de onderste laag van je haar en zet het overige haar vast op je hoofd. Werk zo laag voor laag naar boven. 
 2. Pak redelijk grote plukken à 5 cm en spray nog voordat je gaat krullen een beetje haarlak over de pluk voor extra stevigheid.
 3. Draai de pluk horizontaal om de krultang. Beweeg de krultang heen en weer voor een lossere slag.
 4. Houd de pluk even vast of zet ‘m vast met een klemmetje, zodat deze af kan koelen.
 5. Als alle krullen erin zitten, ga je met je vingers of een grove kam door je haar. Finish je met een textuur of sea salt spray.

Beachy Wave  

Tip: bekijk hoe eenvoudig onze Waver zijn werk doet:

 

 

 

 

 

LOOK 2: COMPACTE KRUL

Voor strakke krullen met een échte wow-factor is de compacte krul dé look voor jou. Perfect voor een feestje of om het stralende middelpunt te zijn op kantoor. Een krultang met een diameter van 19 mm (tot maximaal 25 mm) is hiervoor perfect. Wij verklappen hoe je deze krul maakt:

 1. Begin met de onderste laag van je haar en zet het overige haar vast op je hoofd. Werk zo laag voor laag naar boven.
 2. De grootte van de pluk is afhankelijk van welk resultaat je wilt. Kies voor een grootte van 2-3 cm wanneer je een kleine, fijne krul wilt en 5-6 cm wanneer je liever een grovere, lossere krul wilt.
 3. Spray voor het krullen een beetje haarlak over de pluk waarmee je aan de slag gaat.
 4. Zet de krultang halverwege op de pluk en draai de pluk er één keer omheen. Laat de tang vervolgens naar beneden glijden en rol de pluk mooi op zodat de puntjes ook mooi mee gekruld worden.
 5. Houd de pluk even vast of zet ‘m vast met een klemmetje, zodat de lok even kan afkoelen.
 6. Haal alle plukken los en ga er alleen met vingers doorheen om de compactheid te behouden.
 7. Maak je look af met een licht(e) serum of glansspray voor een shiny look.

Lumiss Sublime

 

LOOK 3: LOSSE KRUL

Of je nu een dag naar kantoor gaat of gezellig gaat borrelen met vriendinnen: met de losse krul zit je altijd goed. Deze mooie, golvende krullen passen bij verschillende haartypes en geven je haar direct een volumineuze boost. Een krultang met een diameter van 32 mm (tot maximaal 38 mm) is voor deze look de beste keuze. Zo maak je losse krullen:

 1. Begin met de onderste laag van je haar en zet het overige haar vast op je hoofd. Werk zo laag voor laag naar boven.
 2. Pak redelijk grote plukken van 4-5 cm om echte losse krullen te creëren.
 3. Spray voor het krullen een beetje haarlak over de pluk waarmee je aan de slag gaat.
 4. Zet de krultang halverwege op de pluk en draai de pluk er één keer omheen. Laat de tang vervolgens naar beneden glijden en rol de pluk mooi op zodat de puntjes ook mooi mee gekruld worden.
 5. Houd de pluk even vast of zet ‘m vast met een klemmetje, zodat de lok even kan afkoelen.
 6. Als alle plukken afgekoeld zijn, kun je zachtjes met een grove kam door je haar gaan om het af te stylen.
 7. Maak je look af met een licht(e) serum of glansspray om een frizzy look te voorkomen.

lumiss tang 


TIP: Behaal ook deze bewezen resultaten met onze Lumiss Sublime krultang:

 

 

Resultaten lumiss

 

Gun je haar deze prachtige krullen, je haar is het waard!

LOOK 4: CURLY BUN

Alle ogen zullen op jou gericht zijn wanneer je kiest voor de curly bun. Dit chique kapsel lijkt op het eerste oog misschien ingewikkeld, maar is makkelijker te maken dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een bos krullen als basis.

 1. Creëer een volle bos krullen met jouw favoriete krultang. Ontdek hier welke krultang én welke techniek je gebruikt voor het creëren jouw favoriete bos krullen. Gelukt? Tijd om het haar op te steken!
 2. Zet het bovenste gedeelte van je haar losjes vast met schuifspeldjes halverwege de achterkant van je hoofd.
 3. Pak de krullen die loshangen en zet deze met losse draaiende bewegingen willekeurig vast met een schuifspeldje. Ga net zolang door totdat er een knot vormt.
 4. Neem de voorste twee lokken, draai deze losjes om je vinger en zet de achter je oor losjes vast.
 5. Trek hier en daar nog wat plukjes omhoog of los en zet de look vast met een haarlak.

Curly Bun

 

LOOK 5: MESSY PONYTAIL

Liever een minder opvallende look? Kies voor klassieke paardenstaart met een twist! Heel makkelijk te creëren door gebruik te maken van een keramische krultang met een grote diameter, zoals 25 mm tot 32 mm. Onderstaand stappenplan is jouw one way ticket naar een messy pony met lichte slag.

 1. Breng voor het drogen een heatprotecting mousse aan. Zorg er vervolgens voor dat je haar helemaal droog is.
 2. Toupeer je haar bij de aanzet.
 3. Maak een staart ter hoogte van je oren.
 4. Wil je meer volume of meer messy look? Trek dan aan de voorkant en bovenop een paar plukken voorzichtig omhoog.
 5. Neem een pluk (ongeveer 1 cm breed) uit de onderkant van je staart en draai deze om het elastiek. Zet deze vervolgens onderaan vast met een schuifspeldje.
 6. Toupeer je staart licht voor extra volume.
 7. Tijd voor de twist! Krul je staart lok voor lok met de krultang. Laat de krullen afkoelen en schud de krullen los met je handen. Voor nog meer volume kun je de staart eventueel nog extra touperen.
 8. Finish je look met haarlak om de krullen in vorm te houden.

Terug naar blog